Україна братиме участь у програмі Євросоюзу EU4Health

8 липня 2022 о 10:29
516

На своєму засіданні 7 липня 2022 р. Кабінет Міністрів України розглянув проєкт розпорядження Президента України щодо уповноваження міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка підписати угоду між Україною та ЄС про участь нашої держави у програмі EU4Health.

Про це повідомив у своїй промові Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Коментар Дениса Шмигаля

«Ще одне рішення зі сфери взаємодії з нашими міжнародними партнерами. Бюджет програми на 6 років становить 5,3 млрд євро. Отримувати фінансування на проєкти покращення охорони здоров’я зможуть органи державної влади, неурядові організації, малий і середній бізнес», — зазначив Прем’єр-міністр України.

За його словами, участь України у цій програмі — це ще один приклад того, як європейська інтеграція України покращуватиме якість життя наших громадян через доступ до відповідних фондів і фінансів ЄС.

Продовжуємо будувати нову європейську Україну, продовжуємо працювати для перемоги.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський презентував План відновлення України на Міжнародній конференції з питань відновлення України в Лугано, модернізація системи охорони здоров’я потребуватиме близько 5 млрд дол. США інвестицій.

Про програму EU4Health

Програма EU4Health (EU4Health programme 2021–2027 — a vision for a healthier European Union)  була прийнята як відповідь на пандемію COVID-19 і для посилення кризової готовності в ЄС. Пандемія підкреслила крихкість національних систем охорони здоров’я. Програма EU4Health покликана зробити внесок у вирішення довгострокових проблем охорони здоров’я шляхом створення міцніших, стійкіших і доступніших систем охорони здоров’я.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua, health.ec.europa.eu