Розроблено стандарти медичної допомоги «Нормальна вагітність»

7 липня 2022 о 11:24
723

На громадське обговорення винесено проєкт наказу МОЗ України «Про затвердження Стандартів медичної допомоги «Нормальна вагітність».

Про що документ

Стандарти медичної допомоги (СМД) «Нормальна вагітність» розроблені з урахуванням сучасних вимог доказової медицини, в них розглядають питання діагностики вагітності; спостереження за вагітною і станом плода; своєчасної профілактики і діагностики ускладнень вагітності; підготовки вагітної до пологів та народження здорового новонародженого, для попередження материнської і перинатальної захворюваності та смертності.

За формою, структурою та методичними підходами щодо використання засад доказової медицини СМД відповідають вимогам Методики розробки та впровадження медичних стандартів (уніфікованих клінічних протоколів) медичної допомоги на засадах доказової медицини, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я України від 28 вересня 2012 р. № 751, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 29 листопада 2012 р. за № 2001/22313.

Ознайомитися з проєктом стандартів можна за посиланням.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua