Розроблено стандарти медичної допомоги «Пневмонії у дітей»

5 липня 2022 о 09:53
707

На громадське обговорення винесено проєкт наказу МОЗ України «Про затвердження Стандартів медичної допомоги «Пневмонії у дітей».

Обґрунтування необхідності прийняття документа

Як зазначається в проєкті, пневмонія є основною причиною направлення до педіатричного стаціонару (близько половини випадків пневмонії лікують амбулаторно) та госпіталізації в соматичне стаціонарне відділення та є одним із найпоширеніших показань до призначення антибактеріальної терапії. В епоху зростання резистентності до антибактеріальних лікарських засобів обґрунтоване доказове лікування пневмонії в дитячому віці особливо важливе і з економічної точки зору.

Рання діагностика та початок лікування пацієнтів з пневмонією сприяє попередженню хвороб та смертності у дітей раннього віку.

Ефективні системи комунікації, які відповідають конкретним потребам окремих осіб, є найважливішими для забезпечення своєчасної діагностики, направлення та лікування пацієнтів. Пацієнтам з пневмонією повинно бути гарантовано, що всі фахівці охорони здоров’я, які беруть участь у наданні медичної допомоги, добре спілкуються між собою і з пацієнтом, членами сім’ї/особами, які здійснюють догляд.

Ознайомитися із стандартами можна за посиланням.

Куди надавати пропозиції

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 15 днів з дня оприлюднення в письмовому або електронному вигляді: 01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua