В Україні буде створена мережа психологічної допомоги

1 липня 2022 о 14:25
441

30 червня 2022 р. відбулося установче засідання робочої групи у складі Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’я та надання психологічної допомоги особам, постраждалим внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. Ця зустріч засвідчила об’єднання відомств, проєктів і партнерів заради розбудови мережі психологічної допомоги в Україні.

Коментар Ірини Микичак

«Ми всі перебуваємо у стані надпотужного стресу, емоційному напруженні, переживаємо втрати і загрози фізичних травм, — наголосила Ірина Микичак, заступник міністра охорони здоров’я України. — Усе це може чинити вкрай негативний вплив на здоров’я під час війни та після перемоги. І це може бути як очевидний вплив, так і поступове погіршення психічного і фізичного здоров’я. Власне тому ми об’єднуємо вміння, зусилля і досвід державних інституцій та громадського сектору заради розбудови мережі психологічної допомоги в Україні».

Нагадаємо, для того щоб оперативно реагувати та долати руйнівні наслідки війни, у тому числі й у напрямку зміцнення психічного здоров’я, перша леді України Олена Зеленська ініціювала створення Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки. Аби українці, які постраждали внаслідок дій агресора, отримали повноцінний та ефективний доступ до психологічної допомоги. Адже психологічне благополуччя населення тісно пов’язане з майбутнім країни та її добробутом у різних сферах суспільного життя.

За словами Аліси Ладик-Бризгалової, фахівця з психічного здоров’я Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) в Україні, реагування нашої країни на виклики війни з найперших днів є унікальним.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua