У регіони розподілено 478 000 доз вакцини проти туберкульозу

1 липня 2022 о 10:13
453
Спеціальності :

Міністерство охорони здоров’я України відповідно до наказу МОЗ України від 15 червня 2022 р. № 1036 розподілило між регіонами 478 000 доз вакцини проти туберкульозу (БЦЖ). Вакцини придбані коштом державного бюджету.

Щеплення проти туберкульозу входить до Національного календаря профілактичних щеплень. Воно є безоплатним. Його виконують на 3-тю–5-ту добу життя дитини і, як правило, ще в пологовому будинку. Ця вакцина захищає не від усіх форм захворювання, проте запобігає розвитку тяжких форм дитячого туберкульозу.

Дитина може отримати щеплення протитуберкульозною вакциною незалежно від того, чи має вона укладену декларацію з лікарем, який надає первинну медичну допомогу. Укладати нову декларацію для цього не потрібно.

Щеплення вакциною БЦЖ не роблять в один день з іншими вакцинами. Інші щеплення можна робити з інтервалом не менше ніж місяць до або після щеплення вакциною БЦЖ (виняток — вакцина проти гепатиту В).

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua