Вимоги ПМГ–2022: забезпечення кадрового потенціалу із залученням інтернів

27 червня 2022 о 11:52
897

Пропонуємо до уваги читачів вимоги Програми медичних гарантій (ПМГ) на 2022 р. за напрямком «Забезпечення кадрового потенціалу системи охорони здоров’я, шляхом організації надання медичної допомоги із залученням лікарів-інтернів».

Умови закупівлі медичних послуг, які будуть надаватись за договором

Умови надання послуг: надавач медичних послуг комунальної форми власності, який включений МОЗ до переліку баз стажування лікарів-інтернів на 1 травня 2022 р., або додатково визначені Міністерством охорони здоров’я України заклади охорони здоров’я із розподілом місць в інтернатурі за відповідними спеціальностями.

Підстави надання послуг:

  • наявність лікарів-інтернів, які працевлаштовані в закладах охорони здоров’я комунальної власності та проходять підготовку в інтернатурі відповідно до їх розподілу, за кошти державного бюджету.

Вимоги до організації надання послуги

1. Наявність у закладу охорони здоров’я договору з Національною службою здоров’я України (НСЗУ) про медичне обслуговування дорослого та/або дитячого населення за ПМГ та включення до переліку баз стажування лікарів-інтернів, визначеного МОЗ.

2. Наявність внутрішнього наказу/ів про прийняття на посаду лікаря/ів-інтерна/ів з певної спеціальності за кошти державного бюджету на підставі наказу керівника закладу вищої (післядипломної) освіти, що здійснює підготовку лікарів-інтернів про зарахування в інтернатуру та направлення на проходження програми інтернатури.

3. Забезпечення підготовки лікарів-інтернів із наданням обсягу роботи відповідно до програм підготовки в інтернатурі з певної спеціальності/ей та дотриманням графіка освітнього процесу, затвердженого наказом керівника закладу освіти (освітня, практична частини).

4. Наявність у складі закладу охорони здоров’я відповідного/их структурного/их підрозділу/ів, необхідних для проходження підготовки лікарів-інтернів в інтернатурі за відповідною/ими спеціальністю/ями, а також  медичного обладнання та інших медичних виробів, необхідних для забезпечення проходження практичної частини програми підготовки лікарів-інтернів із відповідної спеціальності.

5. Інформування щодо звільнення лікаря-інтерна не пізніше 1 робочого дня з дати звільнення із внесенням даних в Електронну систему охорони здоров’я (ЕСОЗ).

Вимоги до спеціалістів та кількості фахівців, які працюють на посадах

1. За місцем надання медичних послуг:

a. лікар-інтерн, який проходить підготовку в інтернатурі відповідно до їх розподілу, за кошти державного бюджету — щонайменше 1 особа.

Інші вимоги

1. Наявність ліцензії на медичну практику за відповідним напрямом підготовки лікарів-інтернів за спеціальністю.

Опис медичних послуг, які будуть надаватися за договором (специфікація)

Для належного виконання договору надавач медичних послуг зобов’язується забезпечити наступний обсяг послуги (специфікація) відповідно до потреб пацієнта:

1. Надання закладом охорони здоров’я дорослим та/або дітям екстреної, первинної, спеціалізованої (вторинної) та/або високоспеціалізованої (третинної), та/або паліативної медичної допомоги, та/або медичної реабілітації, медичної допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами.

2. Забезпечення участі в наданні всіх видів медичної допомоги під керівництвом лікаря-куратора закладу охорони здоров’я, лікаря/ів-інтерна/ів відповідно до чинних нормативно-правових актів.

Суб’єкт господарювання, який бажає укласти договір з НСЗУ, повинен відповідати вимогам до надавача послуг з медичного обслуговування населення, з яким головними розпорядниками бюджетних коштів укладаються договори про медичне обслуговування населення, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 28.03.2018 р. № 391.

Оголошення про укладання договорів

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua