Європейський конгрес панкреатологів
22 червня 2022 р. о 09

22–25 червня 2022 р. Засідання Європейського панкреатичного клубу

Дорогі колеги!

Маю честь запросити вас взяти участь у 54-му засіданні Європейського панкреатичного клубу (ЄПК).

Примітною цю подію робить те, що вперше засідання ЄПК веде професор з пострадянської держави — України. Сьогодні Україна є незалежною державою, розташованою у Східній Європі, та найбільшою європейською державою. На жаль, засідання ЄПК відбудеться онлайн через агресію росії проти України та жорстоку війну в нашій країні. Ми віримо в перемогу України. Після нашої перемоги ми обов’язково запросимо наших колег до Києва і проведемо з’їзд панкреатологів.

Треба визнати, що в пострадянських державах потрібно здобувати більше знань у галузі панкреатології. Крім глибокого клінічного досвіду, у нас є багато пацієнтів з різними захворюваннями підшлункової залози. Ми прагнемо дізнатися більше про сучасні досягнення та тенденції в дослідженнях підшлункової залози.

Україна — країна, що розвивається, де лікарі мають можливість користуватися сучасним діагностичним та медичним обладнанням. Зустріч ЄПК дозволить гастроентерологам, хірургам та онкологам отримувати останні новини в галузі панкреатології та використовувати цю інформацію для кращого лікування своїх пацієнтів.

Ми очікуємо, що зустріч сприятиме подальшій співпраці в галузі досліджень та практики підшлункової залози з провідними клініками Європи, США та Японії, що сприятиме подальшому розвитку панкреатології в пострадянських країнах. Це чудовий шанс для молодих дослідників почати свою академічну кар’єру та співпрацювати з відомими європейськими та всесвітньо відомими панкреатологами.

Перед засіданням ЄПК ми збираємося організувати передконгресовий курс UEG з мікробіоти кишечнику. Було б цікаво провести сателітні симпозіуми та практикум з низки фундаментальних проблем панкреатології.

Сподіваємося, що ці заходи супроводжуватимуться жвавими дискусіями між представниками різних держав, які поділяться досвідом.

Ми з моєю командою зробимо все можливе, щоб провести зустріч ЄПК на високому рівні як науково, так і технічно.

Ми з нетерпінням чекаємо на вашу участь у зустрічі ЄПК 2022!

Професор Наталія Губергріц, президент ЕРС 2022.

Текст програми для ознайомлення: https://epc2022.eu/event-schedule-2/

Реєстрація за посиланням https://epc2022.eu/

Редакція журналу «Український медичний часопис»