COVID-19
20 червня 2022

Інфекційний контроль при проведенні вакцинації від COVID-19

Центр громадського здоров’я МОЗ України запрошує представників закладів охорони здоров’я, центрів контролю та профілактики хвороб МОЗ України, залучених до вакцинації населення від COVID-19, та інших зацікавлених сторін на онлайн-тренінг «Впровадження заходів з профілактики інфекцій та інфекційного контролю (ПІІК) при проведенні вакцинації від COVID-19».

Дата: 21 та 23 червня 2022 р.

Час: з 14:00 до 15:00.

Теми для обговорення

Під час тренінгу обговорюватимуться:

  • основні компоненти ПІІК;
  • результати оцінювання впроваджених заходів із ПІІК у пунктах щеплення (за результатами моніторингових візитів);
  • виявлені проблеми та можливі шляхи їх вирішення;
  • використання отриманого досвіду для організації проведення вакцинації в майбутньому.

Спікер:

  • Ірина Яницька, головний фахівець антимікробної резистентності та інфекційного контролю Центру громадського здоров’я.

Для участі у тренінгу необхідно зареєструватися в MEDATA.

Трансляція наживо буде доступна на YouTube-каналі Центру громадського здоров’я.

Нагадаємо, 24 лютого 2021 р. в Україні розпочалася масова кампанія з вакцинації населення проти COVID-19. Відповідно до Дорожньої карти, затвердженої наказом МОЗ № 3018, необхідно забезпечити дотримання заходів інфекційного контролю. Вони спрямовані на зниження ризику поширення COVID-19 під час проведення вакцинації як серед медичних працівників, які проводять щеплення, так і людей, які їх отримують, згідно з національними політиками профілактики інфекцій.

Задля організації належних процесів вакцинації проти СOVID-19 з жовтня 2021 р. до лютого 2022 р. Центр громадського здоров’я в рамках співпраці з ЮНІСЕФ проводив моніторингові візити до пунктів щеплень у 24 областях України.

За результатами 240 моніторингових візитів проведено оцінювання впроваджених заходів із профілактики інфекцій та інфекційного контролю (ПІІК) у пунктах щеплення, визначено основні прогалини та недоліки.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами phc.org.ua