З нагоди професійного свята медичного працівника!

17 червня 2022
481
Спеціальності :
Резюме

Дорогі співвітчизники! Продовжується героїчне протистояння Українського народу варварській навалі російського окупанта. Попри величезні матеріальні та людські втрати ми як ніколи об’єднані та згуртовані заради справедливої перемоги над віроломним ворогом. І в цій нелегкій боротьбі особ­ливе місце посідають наші медики. Їхня самопожертва на полі бою та в прифронтових госпіталях стала символом професійної відданості, стійкості та безпрецедентної готовності зробити все можливе заради […]

Дорогі співвітчизники!

Продовжується героїчне протистояння Українського народу варварській навалі російського окупанта. Попри величезні матеріальні та людські втрати ми як ніколи об’єднані та згуртовані заради справедливої перемоги над віроломним ворогом. І в цій нелегкій боротьбі особ­ливе місце посідають наші медики. Їхня самопожертва на полі бою та в прифронтових госпіталях стала символом професійної відданості, стійкості та безпрецедентної готовності зробити все можливе заради спасіння життя українського воїна. Це вони були першими і давали надію на життя Українському воїну у ворожому оточенні та під нещадним вогнем: у Маріуполі і Волновасі, Чернігові і Херсоні, Сумах і Харкові… Бучі, Ірпені, Макарові, Гостомелі, ставши прикладом героїзму, професійної гідності та самовідданого служіння справі перемоги.

Важливою є і залишається робота медиків у районах поза межами активних бойових дій. Злагоджена і самовіддана праця медичних закладів країни в нелегких умовах бойових дій забезпечила лікувальну допомогу в необхідному обсязі та зберегла санітарно-епідеміологічну безпеку в країні.

З нагоди професійного свята — Дня медичного працівника, від себе особисто і тисяч врятованих громадян України та українських воїнів сердечно вітаю і низько вклоняюся всім без винятку медичним працівникам: медсестрам і молодшим медичним сестрам, лікарям усіх спеціальностей, санітарам і армійським фельдшерам, службі медичного забезпечення і волонтерам. Мої найщиріші вітання всім вам за самовіддану працю, високий професіоналізм, жертовність та милосердя. Кожне врятоване життя в країні, повернений у стрій воїн, збережений батько чи син для родини — це ви, дорогі наші Медики! Родинного вам тепла, шани і любові від наших громадян.

Віктор Ляшко,
міністр охорони здоров’я України

Друзі, колеги, співвітчизники!

Вже понад сто днів повномасштабного вторгнення росії ми віддано боронимо нашу незалежність, свободу та ідентичність. Професійні медики та якісна медична допомога — це одна з основних складових як процвітання країни, так і нашої майбутньої Перемоги. Хтось рятує життя безпосередньо на фронті, хтось лікує в тилу та допомагає доправити необхідне до зони бойових дій. Наша сила у професійності, єднанні, служінні Україні та її народу. Я щиро бажаю кожному перемоги, мирного неба, міцного здоров‘я та якомога швидшого возз’єднання з рідними тим, хто через війну був вимушений розлучитися.

Слава Україні!

Іван Сорока,
президент Українського медичного клубу

Колеги та бойові побратими!

Усіх медичних працівників України і бойових медиків вітаю з нашим професійним святом, Днем медичного працівника!

У цей непростий для країни час нам доведеться витримати іспит і виконати свій обов’язок перед народом. На цьому шляху бажаю вам сили духу, віри в неминучу перемогу та неймовірного терпіння і фізичного здоров’я. Бережіть себе, бо ви потрібні людям!!!

Ми обов’язково переможемо! Все буде Україна!

Руслан Байдалюк,
лікар-хірург фронтового військового шпиталю