Передменструальний синдром: розроблено протокол надання медичної допомоги

15 червня 2022 о 13:59
552

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє про оприлюднення проєкту наказу Міністерства охорони здоров’я України «Уніфікований клінічний протокол первинної, вторинної (спеціалізованої), третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги «Передменструальний синдром».

Про документ

Документ розроблений на основі клінічної настанови «Передменструальний синдром», основна мета якої — створення єдиної комплексної та ефективної системи надання медичної допомоги пацієнткам з цим синдромом. У протоколі запропоновані методи та алгоритми діагностики і лікування передменструального синдрому в Україні.

Протокол призначений для керівників закладів охорони здоров’я та їх заступників, фізичних осіб — підприємців, які одержали ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики та надають медичну допомогу відповідного виду, лікарів загальної практики — сімейних лікарів, лікарів-терапевтів, лікарів акушерів-гінекологів, лікарів-психіатрів, інших медичних працівників, які надають медичну допомогу жінкам з передменструальним синдромом.

Ознайомитися з проєктом можна за посиланням.

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 15 днів з дня оприлюднення в письмовому або електронному вигляді: 01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua