Алгоритм дій у разі випадків з масовими жертвами

13 червня 2022 о 15:41
532
Спеціальності :

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) підготувала корисні матеріали для медичних працівників щодо критичних дій та процедур, які слід виконувати у разі подій з масовими жертвами.

Нині, в умовах повномасштабної війни, яку веде росія на нашій території, серед українських медиків виник запит на отримання специфічних знань та навичок, зокрема й щодо порятунку людей, які постраждали від летальної зброї.

Алгоритм дій у разі випадків з масовими жертвами

На задоволення цих вимог в Україні регулярно проводиться відповідне навчання — вебінари, лекції, обмін досвідом тощо — для підвищення кваліфікації наших медиків з цього питання. Одним із таких заходів є вебінар ВООЗ про алгоритм дій у разі випадків з масовими жертвами.

Завантажити запис вебінару ВООЗ можна за посиланням.

Вебінар складається з двох модулів:

  • «Менеджмент інцидентів із масовими ураженнями на госпітальному етапі»;
  • «Догоспітальний менеджмент інцидентів з масовими жертвами».

У відеозаписі міститься інформація про чітко розроблений алгоритм дій у разі масового напливу постраждалих, зокрема й про те, як організувати та провести розподіл пацієнтів, щоб допомогти максимальній кількості людей і врятувати якомога більше життів.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua