антигіпертензивні препарати
16 червня 2022 р. о 17

16 червня 2022 р. «Коморбідний пацієнт з артеріальною гіпертензією під впливом стресу — вибір терапії»

Запрошуємо лікарів загальної практики — сімейної медицини, терапевтів, ревматологів, кардіологів, нефрологів, ендокринологів на безкоштовний вебінар «Коморбідний пацієнт з артеріальною гіпертензією під впливом стресу — вибір терапії».

Спікери заходу:

Є.Д. Єгудіна, доктор медичних наук, професор, лікар-ревматолог (Київ);

М.С. Черська, доктор медичних наук, лікар-кардіолог (Київ).

За даними ВООЗ, артеріальну гіпертензію відмічають у кожного четвертого чоловіка і кожної п’ятої жінки у світі. За даними STEPS, третина населення України має підвищений артеріальний тиск чи артеріальну гіпертензію або приймає антигіпертензивні препарати. Частка населення з підвищеним артеріальним тиском різко зростає з віком. У віковій групі 18–29 років — близько 12,7%, а 60–69 років — 71,1%. Але з віком підвищується і частота коморбідних станів, тож ведення таких пацієнтів стає складнішим.

Крім того, війна в країні призводить до стрес-індукованої вперше виявленої артеріальної гіпертензії або неконтрольованого перебігу наявної артеріальної гіпертензії.

У ході вебінару «Коморбідний пацієнт з артеріальною гіпертензією під впливом стресу — вибір терапії» ми поговоримо про таке:

  • антигіпертензивні препарати у коморбідного пацієнта, яким препаратам залежно від того чи іншого захворювання слід надати перевагу;
  • як комбінувати антигіпертензивні препарати у пацієнта з коморбідними станами;
  • безпечні комбінації антигіпертензивних препаратів та ліків для менеджменту пацієнтів із коморбідними станами;
  • стрес та артеріальна гіпертензія — підходи до лікування;

А також розповімо про артеріальну гіпертензію при ревматичних захворюваннях — коли це прояв основної хвороби, а коли — коморбідний стан, і на що необхідно звернути увагу.

Реєстрація за посиланням  https://rheumatology.institute/komorbidnii-patsiient-z…

Редакція журналу «Український медичний часопис»