В Україні запрацював пакет ПМГ «Готовність до надзвичайних ситуацій»

14 лютого 2022 о 09:56
1281

Лікарні, які отримали контракти за пакетом «Готовність до надання медичної допомоги в надзвичайних ситуаціях», були визначені регіональними департаментами охорони здоров’я опорними для лікування пацієнтів із коронавірусною хворобою. Йдеться про один медичний заклад на 200 тис. населення відповідної області.

Подробиці

Щомісяця медичний заклад, який уклав контракт на вищезгаданий пакет медичних послуг, отримуватиме від Національної служби здоров’я України (НСЗУ) фінансування в розмірі 1 053 510 грн.

За словами міністра охорони здоров’я, всього у 2022 р. на даний пакет передбачено майже 2,5 млрд грн. Про це Віктор Ляшко заявив під час робочого візиту до багатопрофільної лікарні в Лубнах на Полтавщині.

Медичний заклад вже уклав договір з НСЗУ на 18 пакетів медичних послуг за Програмою медичних гарантій (ПМГ), серед яких є і пакет «Готовність до надання медичної допомоги в умовах поширення інфекційних захворювань, епідемій та в інших надзвичайних ситуаціях».

Коментар Віктора Ляшка

«Готовність до реагування» — новий пакет, яким передбачено понад 1 млн грн щомісяця незалежно від того, будуть госпіталізовані хворі на інфекційні хвороби, у тому числі з коронавірусною хворобою, чи ні. Держава платить за готовність надавати медичну допомогу у разі необхідності. Всього в Україні за цим пакетом працюватимуть 199 медичних закладів. Найбільше — у Києві та на Дніпропетровщині — по 16 лікарень», — повідомив міністр охорони здоров’я.

Нагадаємо, цьогоріч МОЗ змінило підходи до формування пакетів медичних послуг на надання медичної допомоги пацієнтам із коронавірусною хворобою. Оплата лікування пацієнтів з COVID-19 у стаціонарах у 2022 р. відбуватиметься за двома пакетами.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua