Врегульовано використання коштів програми «Громадське здоров’я та заходи боротьби з епідеміями»

10 лютого 2022 о 10:23
564

Кабінет Міністрів України врегулював питання використання коштів бюджетної програми «Громадське здоров’я та заходи боротьби з епідеміями».

Подробиці

Відповідно до цього рішення 489,5 млн грн будуть використані на закупівлю лабораторного обладнання, необхідного для проведення мікробіологічних, хімічних та фізичних досліджень. Це дозволить підвищити спроможність мережі центрів контролю та профілактики хвороб, підпорядкованих МОЗ.

Ще 13,7 млн грн будуть використані на закупівлю послуг медико-психосоціального супроводу пацієнтів із чутливим та мультирезистентним туберкульозом. Такий обсяг видатків державного бюджету дозволить щорічно охопити послугами медико-психосоціального супроводу 939 пацієнтів із чутливим туберкульозом та 583 пацієнти з мультирезистентним туберкульозом. Що, у свою чергу, сприятиме поступовому збільшенню державного фінансування програм із протидії туберкульозу.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua