COVID-19: за минулу добу проведено понад 190 тис. тестувань

3 лютого 2022 о 15:10
382

За час пандемії в Україні вперше було зроблено понад 100 тис. досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) на виявлення коронавірусної інфекції протягом однієї доби. Загалом 2 лютого 2022 р. провели понад 190 тис. тестувань. Про це міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко розповів під час свого брифінгу 3 лютого 2022 р.

Коментар Віктора Ляшка 

«Вчора в Україні вперше з початку пандемії зроблено більше ніж 100 тис. досліджень за добу методом ПЛР. Це один із показників готовності медичної системи до реагування», — заявив Віктор Ляшко. 

Міністр наголосив, що здолати пандемію можливо лише командною роботою. Для цього всім потрібно вакцинуватися, уникати контакту з особами, які мають ознаки вірусних інфекцій, правильно використовувати захисну маску, уникати відвідування місць скупчення людей, провітрювати приміщення, регулярно мити руки.

За минулу добу зроблено 101 202 ПЛР-тестувань, 81 928 експрес-тестів на антиген та 7505 тестів методом імуноферментного аналізу.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua