Медсестри закладів освіти можуть отримувати підвищену зарплату

28 січня 2022 о 12:08
10683

Медичні сестри, які працюють в системі освіти, однак перебувають у трудових відносинах із закладами охорони здоров’я державної або комунальної форми власності, мають отримувати заробітну плату від 13 500 грн. Про це повідомляють у МОЗ України.

Подробиці

На медсестер поширюватиметься дія постанови КМУ в тому разі, якщо заклад освіти, в штаті якого вони працюють, має відповідну ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики та відніс медичне обслуговування до основних видів діяльності. Такий заклад має статус закладу охорони здоров’я.

Коментар Олексія Яременка

«Постанова, ухвалена Урядом 12 січня цього року, передбачає підвищення заробітної плати медикам державних та комунальних закладів охорони здоров’я. Тобто якщо заклад освіти належить до комунальної або державної форм власності, то на нього може поширюватися обов’язок здійснювати оплату праці медсестри на рівні не нижче ніж 13 500 грн, якщо такий заклад має ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики, а в установчих документах (статут, положення) закладу визначено, що серед основних його завдань є забезпечення медичного обслуговування населення», — повідомив заступник міністра охорони здоров’я Олексій Яременко.

У разі якщо в установчих документах закладу освіти відсутні вищезгадані норми, постанова Уряду про підвищення базової заробітної плати до медичних сестер в таких випадках не застосовуватиметься.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua