В Україні почався спалах COVID-19

20 січня 2022 о 15:09
694

За добу 19 січня в Україні зафіксовано 18 479 випадків захворювання на COVID-19. Найбільш серйозна ситуація склалася на Івано-Франківщині — 2777 підтверджених випадків за добу. Значний приріст захворювання на коронавірусну інфекцію фіксується також у Львівській (1440), Тернопільській (1145) та Чернівецькій (1137) областях.

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, висхідна динаміка захворюваності на COVID-19 зафіксована майже у всьому світі. В Україні станом на 20 січня зайнятість ліжок із киснем по країні сягає 24%, тобто 3 із 4 ліжок ще вільні. Найбільша завантаженість відмічена в Івано-Франківській обл. Наразі 45% ліжок з киснем там вже заповнені.

«Ми провели перемовини з 23 ліцензованими виробниками медичного кисню і маємо підтвердження швидкого постачання кисню в лікарні у разі стрімкого зростання потреби. Для цього підприємства вже формують резерви у своїх сховищах», — додав В. Ляшко. 

Міністерство охорони здоров’я вже направило Державній комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій подання щодо запровадження «червоної» зони в Івано-Франківській обл., адже там перевищені три показники: коефіцієнт виявлення нових випадків, частота госпіталізації та позитивна динаміка госпіталізації.

«Помаранчевий» рівень епіднебезпеки виявлено в 7 областях України, зокрема в Житомирській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Сумській, Тернопільській та Чернівецькій.

Ю.В. Жарікова
Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua