Ліки за програмою «єПідтримка» можна буде придбати з 24 січня

19 січня 2022 о 15:30
1079

Кабмін ухвалив постанову, яка розширює дію програми «єПідтримка» на лікарські засоби. Так, з 24 січня українці віком старше 60 років зможуть витратити 1000 грн, отримані в межах програми «єПідтримка» за вакцинацію від COVID-19, на придбання ліків в аптеках. Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив про ухвалення Урядом пропозиції надати можливості людям віком 60+ спрямувати кошти, отримані за базовий курс щеплень від коронавірусу, на придбання ліків. Таким чином, в українців з віковим обмеженням 60+ з’явилася додаткова нагода придбати дозволені в Україні ліки в аптечних закладах та інтернет-аптеках як за рецептом лікаря, так і без нього.

Час оформлення картки «єПідтримка» не має значення, однак на час придбання ліків людині має виповнитися 60 років. За інформацією Міністерства економіки України, банківська система може перевірити вік людини під час проведення платежу.

Однак за кошти єПідтримки можна придбати виключно лікарські засоби. Можливість придбати препарати з недоведеною ефективністю, зокрема дієтичні добавки, а також косметичні засоби чи медичні прилади, як-от апарати для вимірювання тиску, інгалятори тощо, відсутня.

Ю.В. Жарікова
Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua