Нова процедура подання документів про введення в обіг та/або експлуатацію окремих медичних виробів для протидії COVID-19

14 січня 2022 о 17:01
849

Для того щоб отримати повідомлення від Міністерства охорони здоров’я України про введення в обіг та/або експлуатацію окремих медичних виробів, стосовно яких не виконані вимоги технічних регламентів, але використання яких необхідне в інтересах охорони здоров’я, заяви із пакетом документів слід подавати до Директорату фармацевтичного забезпечення Міністерства охорони здоров’я України в паперовому вигляді за адресою: м. Київ, вул. Грушевського, 7, скринька Директорату фармацевтичного забезпечення (блакитна будівля). Також їх можна надіслати поштою, зазначивши адресатом «Директорат фармацевтичного забезпечення МОЗ».

У заяві в довільній формі необхідно вказати мету введення в обіг та/або експлуатацію, інформацію щодо виробника, назву виробів, номер партії або серійного номера, обсяг партії, призначення виробу та способу дії.

До заяви необхідно додати документ про відповідність, виданий за межами України (у разі наявності), та лист-підтвердження заявника про відсутність результатів оцінювання відповідності медичних виробів. За результатами опрацювання поданих документів Міністерство охорони здоров’я України видасть заявнику відповідне повідомлення, що надійде на електронну пошту заявника. Розгляд документів та видача повідомлення є безоплатними. Контактна особа: Ольга Олександрівна Косенко, державний експерт експертної групи з питань медичних виробів та косметичних засобів Директорату фармацевтичного забезпечення МОЗ.

Ю.В. Жарікова
Редакція журналу «Український медичний часопис»