Розроблено критерії безпечного переведення пацієнтів із ВРІТ

4 січня 2022 о 15:20
3586

МОЗ України оприлюднило для громадського обговорення проєкт наказу МОЗ України «Про внесення змін до пункту 1 наказу Міністерства охорони здоров’я України від 9 листопада 2020 р. № 2559».

Мета

Проєкт наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про внесення змін до пункту 1 наказу Міністерства охорони здоров’я України від 9 листопада 2020 р. № 2559» (далі — проєкт наказу) розроблено з метою удосконалення роботи відділень анестезіології та інтенсивної терапії (ВРІТ) закладів охорони здоров’я через врегулювання контингенту пацієнтів цих відділень та стандартизації вимог до їхнього оснащення.

Обґрунтування необхідності прийняття акта

Актуальність та доцільність розробки проєкту наказу зумовлена необхідністю впровадження критеріїв безпечного переведення пацієнтів з відділень анестезіології та інтенсивної терапії до інших відділень закладів охорони здоров’я та у стандартизації мінімального необхідного переліку обладнання відділень інтенсивної терапії та операційних блоків, у тому числі у контексті діагностики смерті головного мозку.

Проєкт наказу розроблено на виконання 548 пункту Плану пріоритетних дій уряду, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 276-р.

Основні положення проєкту акта

Проєктом акта пропонується затвердити:

критерії безпечного переведення пацієнтів із відділення анестезіології та інтенсивної терапії;

перелік матеріально-технічного оснащення відділень анестезіології та інтенсивної терапії і відділень інтенсивної терапії загального профілю закладів охорони здоров’я для дорослих;

перелік матеріально-технічного оснащення відділень анестезіології та інтенсивної терапії і відділень інтенсивної терапії загального профілю закладів охорони здоров’я для дітей.

Куди надавати пропозиції.

Обговорення проекту наказу МОЗ «Про внесення змін до пункту 1 наказу Міністерства охорони здоров’я України від 9 листопада 2020 р. № 2559» триватиме до 31 січня 2022 р. Пропозиції та зауваження можна надсилати на електронну адресу [email protected] або ж за адресою: 01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7, Директорат високотехнологічної медичної допомоги та інновацій МОЗ України.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua