Розроблено порядок проведення заходів при підтвердженні дикого поліовірусу

4 січня 2022 о 15:08
779

Міністерством охорони здоров’я України на громадське обговорення пропонується проєкт наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження Порядку проведення заходів при підтвердженні завезення дикого поліовірусу та виявленні циркуляції вакциноспорідненого поліовірусу на 2021–2023 роки з метою підтримки Україною статусу країни, вільної від поліомієліту».

Мета

Проєкт наказу розроблений Міністерством охорони здоров’я України з метою реалізації заходів щодо підтримки Україною статусу країни, вільної від поліомієліту, з урахуванням нових стратегій, стандартних операційних процедур реагування на подію або спалах поліовірусу та готовності України до реагування на можливі спалахи поліомієліту, отримання чіткого плану дій для працівників закладів громадського здоров’я, медичних працівників, для досягнення основної мети — недопущення реєстрації випадків циркуляції вакциноспоріднених поліовірусів, поширення в країні при підтвердженні завезення «дикого» поліовірусу.

Аналіз регуляторного впливу

Куди надавати пропозиції

Пропозиції та зауваження до проєкту наказу просимо надсилати протягом 15 днів з дати публікації на адресу МОЗ України у письмовому або електронному вигляді за адресою: вул. Грушевського, 7, м. Київ, 01601, телефон: (044) 253-07-13, e-mail: [email protected], [email protected].

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua