Медичні заклади у сільській  місцевості отримали високошвидкісний інтернет

4 січня 2022 о 10:52
709

Заклади охорони здоров’я в сільській місцевості отримали змогу користуватися швидкісним інтернетом. Уже 1,6 тис. амбулаторій та 18 лікарень у 1535 селах і селищах підключено до швидкісного інтернету.

Про проєкт

Проєкт став можливим завдяки активній роботі Міністерства цифрової трансформації України.

Найбільше амбулаторій підключено в Чернігівській (222 заклади), Житомирській (203 заклади) та Полтавській (128 закладів) областях.

У всіх закладах встановлені Wi-Fi-мережі, завдяки яким медичні працівники можуть швидко та безперебійно вносити дані до електронної системи охорони здоров’я.

Поліпшення якості інтернету полегшує доступ пацієнтів з сільської місцевості до цифрових проєктів, зокрема електронних рецептів.

Коментар Віктора Ляшка

«Це ще більше спрощує людям доступ до державної програми «Доступні ліки». А це можливість отримати безкоштовно або з мінімальною доплатою життєво необхідні ліки від серцево-судинних хвороб, цукрового діабету, бронхіальної астми, розладів психіки та поведінки, епілепсії та нецукрового діабету, а також для профілактики інсультів та інфарктів», — наголосив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

У рамках цієї програми у 2021 р. погашено вже понад 300 тис. електронних рецептів на препарати інсуліну. Понад 3 млн пацієнтів з усієї України отримали лікарські засоби.

З наступного року програма «Доступні ліки» розшириться препаратами для лікування хвороби Паркінсона та хронічного обструктивного захворювання легень.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua