Розроблено перелік психіатричних протипоказань для певних професій

30 грудня 2021 о 12:39
1385

Міністерством охорони здоров’я України на громадське обговорення пропонується проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку медичних психіатричних протипоказань щодо виконання окремих видів діяльності (робіт, професій, служби), що можуть становити безпосередню небезпеку для особи або оточуючих».

Мета

Проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку медичних психіатричних протипоказань щодо виконання окремих видів діяльності (робіт, професій, служби), що можуть становити безпосередню небезпеку для особи або оточуючих» (далі – проєкт акта) розроблено з метою приведення процедури впровадження обмежень, пов’язаних з виконанням окремих видів діяльності, у відповідність з вимогами законодавства.

Обґрунтування необхідності прийняття акта

Проєкт акта розроблено відповідно до частини четвертої статті 9 Закону України «Про психіатричну допомогу». В той же час станом на сьогодні постановою Кабінету Міністрів України від 27 вересня 2000 р. № 1465 затверджено Порядок проведення обов’язкових попередніх та періодичних психіатричних оглядів та постановою Кабінету Міністрів України від 6 листопада 1997 р. № 1238 затверджено Перелік професій та видів діяльності, для яких є обов’язковим первинний і періодичний профілактичний наркологічний огляд. Враховуючи зміни, внесені Законом України від 14 листопада 2017 р. № 2205-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання психіатричної допомоги», Кабінетом Міністрів України затверджується перелік медичних психіатричних протипоказань щодо виконання окремих видів діяльності (робіт, професій, служби), що можуть становити безпосередню небезпеку для особи або оточуючих, який включає психічні розлади, у тому числі спричинені вживанням психоактивних речовин.

Основні положення проєкту акта

Проєкт акта передбачає затвердження Переліку медичних психіатричних протипоказань щодо виконання окремих видів діяльності (робіт, професій, служби), що можуть становити безпосередню небезпеку для особи або оточуючих.

Аквіс

Перелік втрати чинності

Перелiк протипоказань новий

Куди надавати пропозиції

Зауваження та пропозиції приймаються впродовж 30 днів з дати публікації на адресу МОЗ України у письмовому або електронному вигляді за адресою: Міністерство охорони здоров’я України, 01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7; Директорат медичних послуг, e-mail: [email protected].

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua