Аеромедична евакуація: пілотний проєкт продовжено на 2022 р.

30 грудня 2021 о 11:51
535

Уряд продовжив пілотний проєкт з аеромедичної евакуації на 2022 р. та врегулював можливість використання усіх типів повітряних суден суб’єктів державної авіації для міжгоспітального транспортування пацієнтів з усіх куточків України.

Ухвалена 29 грудня 2021 р. постанова дасть змогу розширити проєкт, який нині працює у Київській та Львівській областях, на інші регіони базування.

Про Пілотний проєкт

Пілотний проєкт з аеромедичної евакуації — це крок до забезпечення рівного доступу усіх громадян України до якісної медичної допомоги на спеціалізованому та високоспеціалізованому рівнях незалежно від місця їх проживання. Пілотні проєкти у Львівській та Київській областях фінансуються МОЗ України і є безоплатними для пацієнтів.

З фактичного моменту початку роботи в рамках проєкту з аеромедичної евакуації з 30 серпня по 29 грудня 2021 р. проведено 57 вильотів у Київській обл., 50 вильотів здійснили у Львівській обл. з 1 жовтня по 29 грудня 2021 р.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua