Ухвалено нову редакцію Національного переліку основних лікарських засобів

24 грудня 2021 о 12:10
1359

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 23 грудня 2021 р. ухвалив нову редакцію Національного переліку основних лікарських засобів. Зміни дозволять розширити доступ пацієнтів до необхідних лікарських препаратів, вартість яких покривається за рахунок бюджету у рамках програми державних гарантій медичного обслуговування населення.

Коментар Олександра Комаріди

«Завдяки внесенню змін до Національного переліку основних лікарських засобів українці, зокрема хворі на діабет, отримають доступ до необхідних ліків, у тому числі препаратів інсуліну, за рахунок бюджетних коштів у рамках програми державних гарантій медичного обслуговування населення», – зазначив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда.

Про що документ

Проєкт постанови пропонує:

  • доповнити вже наявні в Національному переліку препарати новими лікарськими формами та дозами відповідно до даних Державного реєстру лікарських засобів України;
  • включити до Національного переліку нові лікарські засоби, стосовно яких надані позитивні рекомендації Експертного комітету з відбору та використання основних лікарських засобів та рекомендації ДП «Державний експертний центр МОЗ України», зокрема за результатами проведеної державної оцінки медичних технологій;
  • включити до Національного переліку препарати інсуліну для лікування цукрового діабету І типу та препарати для лікування нецукрового діабету (десмопресин), які підлягають реімбурсації.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua