Як працюватимуть пункти вакцинації на свята

23 грудня 2021 о 15:25
1267

У перші дні нового року усі центри та пункти масової вакцинації, які проводять щеплення від COVID-19, будуть зачинені. Про це під час брифінгу 22 грудня 2021 р. заявила заступник міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Марія Карчевич.

Коментар Марії Карчевич

«Пункти та центри вакцинації населення проти COVID-19 1 та 2 січня працювати не будуть. У перші дні після святкування Нового року ми даємо можливість відпочити медичним працівникам. Водночас в інші дні пункти вакцинації працюватимуть за звичайним розкладом», — пояснила М. Карчевич.

На сьогодні в Україні створено понад 1400 мобільних бригад, більше ніж 3300 пунктів щеплення та понад 500 центрів вакцинації.

Заступник міністра нагадала, що дізнатися про графік роботи та записатися на щеплення можна на сайті vaccination.covid19.gov.ua або через контакт-центр МОЗ за номером 0 (800) 60-20-19.

Не відкладайте щеплення проти COVID-19 на післясвятковий період. Вакцинуйтеся, щоб наступний рік приносив вам тільки приємні несподіванки.

Зміна правил ЄС для іноземних COVID-сертифікатів

Також заступник міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації повідомила, коли ЄС готується змінити правила для іноземних COVID-сертифікатів.

«10 січня 2022 р. Європейська комісія готується скоротити термін дії COVID-сертифікатів. Відповідне рішення стосуватиметься насамперед іноземних цифрових документів, які були видані в країнах ЄС і підтверджують повний курс щеплення від коронавірусної хвороби. Термін дії таких документів буде скорочено з 365 днів до 270 днів», — пояснила М. Карчевич.

Вона додала, що наразі українські COVID-сертифікати визнають у 55 країнах світу, що входять до Довірчої мережі. Водночас подальший План розвитку мережі у 2022 р. дозволить з українським COVID-сертифікатом відвідувати щонайменше 80 країн.

Нагадаємо, у 2022 р. Україна приєднається до Глобальної мережі COVID-сертифікатів.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua