Професійна англійська для медиків: рекомендації МОЗ України

22 грудня 2021 о 18:49
5781
Спеціальності :

Аби бути в курсі світових тенденцій медицини, вільно спілкуватися з іноземними колегами, продовжувати навчання за кордоном або проходити стажування в закордонній клініці, медик неодмінно мусить знати англійську мову.

Про це стверджують у МОЗ України та зазначають, що медпрацівникам, які вивчають англійську, обов’язково треба зважати на те, що професія потребує не лише володіння загальними мовними навичками. Важливо також опанувати специфічну лексику та граматичні конструкції для спілкування з пацієнтами, оформлення рецептів, опису хвороб тощо.

МОЗ України ділиться з вами онлайн-ресурсами, які підібрали British Council, що допоможуть підвищити рівень професійної англійської. Вчіться та поширюйте серед колег!

Корисні онлайн-ресурси

На прийомі в лікаря — базова лексика на тему здоров’я: https://goo.gl/BFxOsL ; лексика з анатомії: http://www.innerbody.com/

Розповідь лікаря про своє життя та роботу у Великій Британії (з вправами на лексику): https://goo.gl/HYf4aw

Відео- та аудіоматеріали, вправи для підвищення рівня професійної англійської: http://doctorsspeakup.com/

Класифікація різноманітних захворювань: https://medlineplus.gov/ency/encyclopedia_A.htm

Вправи на лексику та розуміння текстів від видавництва Oxford University Press: 1) https://goo.gl/Z4sMMI ; 2) https://goo.gl/CBb8Ia

Онлайн-вправи та ігри: http://www.englishmed.com/

Лексика та приклади діалогів «лікар-пацієнт»: https://goo.gl/gCkjM2

Словник медичних термінів: https://goo.gl/TwVGKj

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua