«ГлаксоСмітКляйн Фармасьютікалс Україна»
17 грудня 2021

GSK розпочала інвестиційний спір з метою захисту своїх прав

16 грудня 2021 р. Велком Лімітед, єдиний учасник ТОВ «ГлаксоСмітКляйн Фармасьютікалс Україна», направив Міністерству юстиції України повідомлення про інвестиційний спір проти держави Україна з метою захисту своїх прав.

Компанії групи GSK вже понад 25 років забезпечують українців якісними ліками. В українських компаніях групи GSK працює майже 400 працівників.

Повідомлення про інвестиційний спір пов’язано із прийнятими Антимонопольним комітетом України (АМКУ) рішеннями про начебто порушення ТОВ «ГлаксоСмітКляйн Фармасьютікалс Україна» (GSK Україна) та українськими дистриб’юторами законодавства про захист економічної конкуренції, якими на GSK Україна накладено сукупний штраф у розмірі понад 4,8 млн грн. GSK вважає, що рішення АМКУ порушує права GSK як іноземного інвестора відповідно до Угоди між Великобританією та Україною про сприяння та взаємний захист інвестицій.

GSK сподівається на всебічний та ґрунтовний розгляд повідомлення про інвестиційний спір із застосуванням механізмів Угоди між Великобританією та Україною про сприяння та взаємний захист інвестицій. Переконані, що мирне врегулювання інвестиційного спору буде в найкращих інтересах держави та інвесторів.

GSK — один зі світових лідерів фармацевтичної індустрії, який займається науковими дослідженнями в галузі фармацевтики та охорони здоров’я, присвячує свою діяльність поліпшенню якості життя людей, допомагаючи людям робити більше, почуватися краще і жити довше.

Матеріал створено ТОВ «ГлаксоСмітКляйн Фармасьютікалс Україна».

Редакція журналу «Український медичний часопис»