Підвищення зарплати медикам закладено у Програму медичних гарантій

15 грудня 2021 о 11:32
19847
Спеціальності :

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко разом із представниками Національної служби здоров’я України (НСЗУ), головами постійних депутатських комісій та керівниками регіональних департаментів охорони здоров’я обговорили 14 грудня 2021 р. проєкт стратегії розвитку системи охорони здоров’я до 2030 р. Її прийняття дасть змогу забезпечити медичних працівників гідною оплатою та умовами праці.

​Коментар Віктора Ляшка

«Наступний рік — це рік, коли заробітні плати медикам мають стати ринковими. У збільшенні фінансування Програми медичних гарантій вже закладено можливість виконати Указ Президента України щодо підвищення базового рівня зарплат медичним працівникам. Головний лікар повинен раціонально та справедливо розпоряджатися коштами лікарні згідно з фінансовим планом. Гроші перш за все повинні іти на закупівлю ліків, витратних матеріалів, фінансову мотивацію працівників»‎, – зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

​На Програму медичних гарантій у 2022 році передбачено рекордні 157,3 млрд грн. Це на 33,8 млрд грн більше порівняно з 2021 р.

​Також у межах бюджету Програми медичних гарантій понад 26 млрд грн передбачено на первинну медичну допомогу, а на лікування онкологічних захворювань заплановано понад 8,3 млрд грн. На відшкодування інсулінів та лікарських засобів за програмою «Доступні ліки»‎ наступного року заплановано 4,6 млрд грн.

​«Окремо хочу наголосити, що ефективність медичного закладу залежить багато в чому від керівника та управлінських рішень місцевої влади. Хочете якісну медичну допомогу — підтримуйте свої лікарні на рівні громад», — додав міністр.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua