Оголошено конкурс на посаду ректора Донецького національного медичного університету

14 грудня 2021 о 16:59
780

Міністерство охорони здоров’я оголосило конкурс на зайняття посади нового очільника Донецького національного медичного університету. Відповідний наказ підписав міністр Віктор Ляшко.

Про ДНМУ

Донецький національний медичний університет (ДНМУ) завжди був одним із найпотужніших закладів східної частини України. ДНМУ здійснює підготовку не лише вітчизняних здобувачів вищої освіти, але й іноземних громадян, проводить підвищення кваліфікації лікарів, має власну університетську клініку та потужний науковий підрозділ, який виконує наукові дослідження і розробки.

«Для учасників конкурсний відбір є амбітним викликом, адже ДНМУ потребує управлінця, здатного ефективно розбудовувати роботу університету, об’єднати його структурні підрозділи та готувати висококваліфікованих, конкурентоспроможних фахівців у сфері охорони здоров’я», — наголошують у МОЗ.

Контракт із попереднім ректором, Петром Кондратенком, розірваний достроково. Таке рішення прийнято на підставі пропозиції комісії, що оцінювала ситуацію в навчальному закладі на основі комплексного звіту за напрямами роботи, акту перевірки Державної служби якості освіти України та фактів встановлення порушень Закону України «Про вищу освіту». Комісія для надання оцінки ситуації у закладі вищої освіти була утворена в МОЗ, зважаючи на численні звернення, які надходили до Міністерства від професорсько-викладацького складу та студентської спільноти.

Також МОЗ зверталося до Державної служби якості освіти України щодо проведення заходів державного нагляду в університеті.

Довідково

Відповідно до пункту 11 Методичних рекомендацій щодо особливостей виборчої системи та порядку обрання керівника закладу вищої освіти, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 05.12.2014 р. № 726 (далі — Методичні рекомендації), прийом документів претендентів здійснюється засновником закладу протягом двох місяців із дня розміщення оголошення про проведення конкурсу.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua