Вакцинація проти COVID-19: кому показана додаткова доза

14 грудня 2021 о 11:04
2139

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко підписав наказ МОЗ від 13 грудня 2021 р. № 2770 щодо введення додаткової дози вакцини від COVID-19 відповідно до рекомендації Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики (НТГЕІ) № 18-10/2021-1.

Про що документ

Відповідно до наказу отримати додаткову дозу вакцини проти COVID-19, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися раніше, рекомендується: особам з ВІЛ-інфекцією, онкопатологією, після трансплантації органів, особам, які отримують імуносупресивну або імуномодулюючу терапію, та особам із низкою інших імунодефіцитних станів.

«Ми рекомендуємо вводити додаткову дозу тим, хто має медичні показання до неї у зв’язку з тяжкими захворюваннями, адже їхня імунна система могла не сформувати належний захист. Після введення додаткової дози, ці люди будуть більш захищені від коронавірусної хвороби», — зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Повний перелік станів та показань до отримання додаткової дози антиковідної вакцини можна знайти в рекомендаціях НТГЕІ.

Детальніше ознайомитися з наказом можна за посиланням.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua