Працівники Центрів контролю і профілактики хвороб отримають підвищену зарплату

13 грудня 2021 о 11:27
2385

Працівники закладів охорони здоров’я, що фінансуються напряму з державного бюджету, отримають підвищення заробітної плати, так само як і ті, що працюють за Програмою медичних гарантій.

Державний бюджет України на 2022 р. вперше передбачає збільшення витрат на охорону здоров’я в розмірі, який має гарантувати ринкову заробітну плату для всіх медичних працівників без винятку.

Збільшення фінансування Програми медичних гарантій

Бюджет Програми медичних гарантій на 2022 р.  збільшено на 34 млрд грн порівняно з 2021 р. У збільшенні фінансування вже закладено можливість закладам охорони здоров’я виплачувати базовий рівень заробітних плат відповідно до указу Президента України — 20 тис. грн, для середніх медичних працівників — 13,5 тис. грн.

Крім того, в бюджеті на наступний рік додатково передбачено фінансування в розмірі 2 млрд грн для підвищення заробітних плат медичним працівникам закладів, що перебувають в управлінні МОЗ України (зокрема — Центрів контролю та профілактики хвороб).

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua