Порушення ліцензійних умов медичними закладами неприпустимо

10 грудня 2021 о 14:22
506

Заклад охорони здоров’я, в якому проводили «анонімну вакцинацію» в Закарпатській обл., виключений із переліку закладів охорони здоров’я, що проводять щеплення проти COVID-19.

Від 10 грудня 2021 р. у цей заклад заборонено передавати вакцину, закуплену коштом держбюджету або доставлену в рамках глобальної ініціативи COVAX. Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час ранкового брифінгу.

Коментар Віктора Ляшка

«На жаль, є заклади охорони здоров’я, працівники яких не читають алгоритми Міністерства і не чують попереджень. Тобто ці заклади свідомо порушують ліцензійні умови провадження медичної діяльності, тому будуть покарані. Так, вчора один заклад у Закарпатській обл., який придумав собі процес «анонімної вакцинації», був виключений мною з переліку закладів охорони здоров’я, які проводять щеплення проти COVID-19», — повідомив В. Ляшко.

Додатково цей заклад буде ретельно проінспектований ліцензійною комісією Міністерства охорони здоров’я на предмет дотримання ліцензійних умов.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua