Розроблено постанову Уряду щодо підвищення зарплат медикам у 2022 р.

9 грудня 2021 о 14:21
9464
Спеціальності :

Для громадського обговорення оприлюднено проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про встановлення гарантій оплати праці медичних та фармацевтичних працівників».

Мета

Проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про встановлення гарантій оплати праці медичних та фармацевтичних працівників» (далі — проєкт постанови) розроблено з метою підвищення престижності роботи медичних та фармацевтичних працівників, забезпечення гідної заробітної плати працівників закладів охорони здоров’я державної та комунальної форми власності, які уклали договір про медичне обслуговування населення з Національною службою здоров’я України.

Обґрунтування необхідності прийняття акта

Відповідно до вимог Указу Президента України від 18.06.2021 р. № 261/2021 «Про заходи щодо підвищення конкурентоспроможності закладів охорони здоров’я та забезпечення додаткових гарантій для медичних працівників», у рамках підготовки проєкту закону про Державний бюджет України на 2022 р. Кабінет Міністрів України зобов’язаний опрацювати питання підвищення заробітних плат у сфері охорони здоров’я для лікарів до розміру не менше ніж 20 000 грн на місяць, та для середнього медичного персоналу — не менше ніж 13 500 грн на місяць та врахування зазначених розмірів під час розрахунку тарифів за Програмою державних гарантій медичного обслуговування населення на 2022 р.

Основні положення проєкту акта

Проєктом постанови пропонується визначити, що заробітна плата працівників закладів охорони здоров’я державної та комунальної форми власності, які уклали договір про медичне обслуговування населення з Національною службою здоров’я України, встановлюється на рівні не нижчому, ніж:

1) у місячному розмірі: 20 000 грн для лікарів та професіоналів з вищою немедичною освітою, що допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров’я; 13 500 грн для посад фахівців з базовою вищою медичною освітою та неповною вищою медичною освітою;

2) у погодинному розмірі: 120,37 грн для лікарів та професіоналів з вищою немедичною освітою, що допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров’я; 81,25 грн для посад фахівців з базовою вищою медичною освітою та неповною вищою медичною освітою.

Куди надсилати пропозиції

Пропозиції та зауваження просимо надсилати до Міністерства охорони здоров’я України до 18:00 23 грудня 2021 р. включно. Листи мають бути зареєстровані в канцелярії МОЗ, а у разі, якщо лист відправлено поштою, дата його відправлення має бути до граничного періоду отримання пропозицій (23.12.2021 р.).

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua