МОЗ пропонує продовжити і розширити проєкт з аеромедичної евакуації

25 листопада 2021 о 16:10
503

МОЗ України оприлюднило для громадського обговорення проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 17 березня 2021 р. № 262».

Мета

Метою розроблення проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 17 березня 2021 р. № 262» (далі — проєкт постанови) є продовження та розширення експериментального проєкту з аеромедичної евакуації (далі — експериментальний проєкт) та нормативне врегулювання транспортування пацієнтів повітряними суднами суб’єктів державної авіації, не залучених до реалізації експериментального проєкту.

Обґрунтування необхідності прийняття акта

Проєкт постанови розроблено за ініціативою Міністерства охорони здоров’я України.

Актуальність та доцільність розроблення проєкту постанови зумовлена необхідністю продовження експериментального проєкту з аеромедичної евакуації на 2022 р. та його розширення на інші регіони України (Львівська та Київська області залучені до проєкту з 2021 р.).

Прийняття проєкту постанови дозволить відпрацювати у Запорізькій обл. взаємодію із суб’єктами авіаційної діяльності, які не належать до суб’єктів державної авіації, та перевірити відповідність заявлених технічних характеристик модернізованого національним виробником гвинтокрила у медичній комплектації для потреб аеромедичної евакуації.

Додатково проєкт постанови врегульовує використання при транспортуванні пацієнтів повітряних суден суб’єктів державної авіації, не залучених до експериментального проєкту (у тому числі літаків).

Основні положення проєкту акта

Проєктом постанови передбачаються:

Куди надсилати пропозиції

Обговорення проєкту постанови КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 17 березня 2021 р. № 262» триватиме до 8 грудня 2021 р. Пропозиції та зауваження просять надсилати на електронну адресу [email protected], або ж за адресою: 01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7, Директорат високотехнологічної медичної допомоги та інновацій МОЗ України.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua