Затверджено порядок функціонування Національного реєстру донорів крові та компонентів

24 листопада 2021 о 14:52
557

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 24 листопада 2021 р. затвердив постанову «Про деякі питання функціонування Національного реєстру донорів крові та компонентів крові, а також осіб, яким заборонено виконувати донорську функцію в електронній системі охорони здоров’я».

Документ розроблено з метою унормування механізму функціонування Національного реєстру донорів крові та компонентів крові, а також осіб, яким заборонено виконувати донорську функцію (далі — Реєстру).

Про що документ

Документом, зокрема:

  • затверджено Порядок функціонування Національного реєстру донорів крові та компонентів крові, а також осіб, яким заборонено виконувати донорську функцію, в електронній системі охорони здоров’я;
  • внесено зміни до Порядку функціонування електронної системи охорони здоров’я, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2018 р. № 411;
  • наказано Міністерству охорони здоров’я, Національній службі здоров’я забезпечити створення та функціонування Національного реєстру донорів крові та компонентів крові, а також осіб, яким заборонено виконувати донорську функцію, в електронній системі охорони здоров’я, в термін не пізніше ніж через один рік з дня набрання чинності Законом України «Про безпеку та якість донорської крові та компонентів крові».

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами kmu.gov.ua