Лікування COVID-19: Уряд надав можливість придбати молнупіравір та PF-07321332/ритонавір»

24 листопада 2021 о 14:15
709

Кабінет Міністрів України 24 листопада 2021 р. ухвалив постанову, яка дозволить придбати препарати від COVID-19 молнупіравір та PF-07321332/ритонавір у разі позитивних результатів їхніх клінічних випробувань та реєстрації препаратів у Сполучених Штатах Америки чи Європейському Союзі.

Закупівельна організація Crown Agents уже провела перемовини з компаніями-виробниками, за результатами яких вдалося домовитися про можливість бронювання для України цих лікарських засобів.

Коментар Олександра Комаріди

«МОЗ постійно шукає найбільш ефективні ліки для боротьби із COVID-19. Фахівці Міністерства та Державного експертного центру постійно стежать за оновленнями міжнародних протоколів лікування, клінічними дослідженнями лікарських засобів від COVID-19, — зазначив Олександр Комаріда, перший заступник міністра охорони здоров’я України. — Такий моніторинг є надзвичайно важливим, оскільки попит на ефективні ліки та вакцини від COVID-19 у світі дуже високий, і виробники лікарських засобів можуть отримувати замовлення на них завчасно. Тому у разі отримання успішних результатів клінічних випробувань ми будемо готові придбати молнупіравір та PF-07321332/ритонавір для лікування хворих на COVID-19».

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua