Event-простір Інверія
23 листопада 2021 р. о 11

23 листопада 2021 р. Як не втратити ефективність антибіотиків в Україні: що для цього мають робити пацієнти, лікарі, держава

Шановні журналісти!

У Києві 23 листопада відбудеться дискусія-обговорення «Як не втратити ефективність антибіотиків в Україні: що для цього мають робити пацієнти, лікарі, держава». Основною темою події є проблема нераціонального застосування антибіотиків в Україні та як цьому можна зарадити.

Подія організована в рамках Всесвітнього тижня правильного використання антибіотиків, який проводиться 18–24 листопада. Головна його мета — привернути увагу до проблеми стійкості бактерій і закликати людство не порушувати правила застосування антибіотиків. У 2020 р. рівень споживання антибіотиків в Україні значно зріс у зв’язку з пандемією. Це може прискорити розвиток антибіотикорезистентності — однієї з найбільших загроз людства за версією Всесвітньої організації охорони здоров’я. Згідно з її даними до 2050 р. смертність від антибіотикорезистентності може досягнути рівня смертності від онкозахворювань, а це близько 10 млн осіб на рік. Під час обговорення обговорять ситуацію з антибіотикорезистентністю в Україні, а також з’ясують, що можуть зробити пацієнти, лікарі та уряд, щоб зберегти ефективність антибіотиків для українців.

Запрошені спікери:

  1. Представник МОЗ
  2. Владислав ЗБАНАЦЬКИЙ, заступник генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ Україна
  3. Роман КОЛЕСНИК, завідувач відділу антимікробної резистентності та інфекційного контролю Центру громадського здоров’я МОЗ України
  4. Ігор БЕРЕЗНЯКОВ, завідувач кафедри терапії Харківської медичної академії післядипломної освіти, президент ГО «Українська асоціація за доцільне використання антибіотиків» (м. Харків)
  5. Сергій СУР, доктор фармацевтичних наук, кандидат хімічних наук, директор «Артеріум ЛТД»
  6. Ігор ЗАСТАВНИЙ, сімейний лікар (м. Львів)
  7. Андрій ВИСОЦЬКИЙ, лікар-анестезіолог

Представників ЗМІ просимо акредитуватися до 10:00 23 листопада. Вхід лише за наявності сертифіката про повну вакцинацію від COVID-19 або ж негативного тесту на коронавірус.

До участі запрошуються лікарі, науковці, представники влади та експерти.

Детальна інформація  для реєстрації: Віра Стадник, [email protected], тел.: +38 (067) 164-58-95.

Редакція журналу «Український медичний часопис»