Всесвітній день обізнаності про ХОЗЛ
23 листопада 2021 р. о 16

23 листопада 2021 р. Хронічне обструктивне захворювання легень (ХОЗЛ): чи мають пацієнти в Україні доступ до своєчасної діагностики та повноцінного лікування

Шановні журналісти!

23 листопада у Києві відбудеться експертне обговорення «Хронічне обструктивне захворювання легень (ХОЗЛ): чи мають пацієнти в Україні доступ до своєчасної діагностики та повноцінного лікування». Захід проводиться до Всесвітнього дня обізнаності про ХОЗЛ.

Згідно з даними Інституту фтизіатрії і пульмонології України  ХОЗЛ відмічають у 4% населення України, близько 1,5 млн осіб. Експерти ж стверджують, що реальна кількість хворих може сягати 10% населення. ХОЗЛ посідає 4-те місце серед причин смертності в усьому світі і є невиліковним захворюванням дихальної системи, яке постійно прогресує. Без відповідного лікування та зміни способу життя пацієнт не може повноцінно дихати, страждає від хронічного кашлю та сильної задишки навіть у стані спокою. Тільки 25% пацієнтів із ХОЗЛ звертаються за медичною допомогою. З них 75% йдуть до лікаря тоді, коли хвороба переходить у тяжку стадію та заважає нормальному життю.

Запрошені спікери:

  1. Ірина ВОЛОШИНА, професор кафедри сімейної медицини Запорізького державного медичного університету (ЗДМУ), сімейний лікар, член правління ГО «Академія сімейної медицини України»
  2. Представник МОЗ
  3. Представник НСЗУ
  4. Тетяна БАРАНОВСЬКА, лікар-пульмонолог, директор Київської міської клінічної лікарні № 17
  5. Світлана ГУК, лікар-пульмонолог, завідувач інфекційного відділення Київської міської клінічної лікарні № 17
  6. Вікторія ЯЛТОНСЬКА, лікар-пульмонолог, завідувач консультативно-діагностичного відділення Київської міської клінічної лікарні № 17

До участі запрошуються пульмонологи, терапевти, сімейні лікарі.

Інформація для реєстрації: представників ЗМІ просимо акредитуватися до 11:00 23 листопада. Вхід лише за наявності сертифіката про повну вакцинацію від COVID-19 або ж негативного тесту на коронавірус.
За детальнішою інформацією звертайтесь до:
Віра Стадник, [email protected], +38 (067) 164-58-95

Редакція журналу «Український медичний часопис»