Забезпеченість лікарень засобами для боротьби з COVID-19 можна побачити на окремому дашборді

22 листопада 2021 о 12:41
486

ДП Медичні закупівлі України запустило дашборд з інформацією про забезпеченість лікарень засобами для боротьби з COVID-19. Під час пандемії підприємство збирає відповідні дані через власну систему MedData. Ці дані передаються до Міністерства охорони здоров’я України, Кабінету Міністрів України та Ради національної безпеки і оборони України.

Тепер актуальну інформацію про наявність ресурсів для боротьби з коронавірусом у закладах охорони здоров’я, що входять до першої та другої хвилі, можна побачити на інформпанелях ДП МЗУ.

З якою інформацією можна ознайомитися

На сайті можна знайти інформацію, зокрема, про:

  • наявність засобів індивідуального захисту;
  • ліжковий фонд;
  • кількість хворих на COVID-19;
  • медичний персонал, що задіяний або може бути задіяний для роботи з хворими на COVID-19;
  • наявність ліків для хворих на COVID-19;
  • обладнання для пацієнтів із COVID-19.

Функціонал дашборду дозволяє шукати інформацію в розрізі області, міста або конкретного закладу охорони здоров’я. Дані оновлюються щодня на основі звітів, які лікарні подають до інформаційно-аналітичної системи MedData ДП “Медичні закупівлі України”.

Для тих, хто бажає використовувати ці дані на власних ресурсах, ІТ-фахівці ДП “Медичні закупівлі України” розробили прикладний програмний інтерфейс (АРІ).

З його допомогою кожен розробник може інтегрувати ці дані у свої сервіси, обробляти їх та візуалізовувати. Доступні набори даних про кількість медичних товарів, персоналу, ліжок та пацієнтів у лікарнях, в яких надають допомогу хворим на COVID-19.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua