Cities Changing Diabetes
19 листопада 2021 р. о 11

19 листопада 2021 р. 11:00,  вул. Володимирська, 49А. МІСТА ДОЛАЮТЬ ДІАБЕТ

Шановні журналісти!

Київ долучається до міжнародної програми «Міста долають діабет» (Cities Changing Diabetes), основна мета якої — вчасна діагностика, якісне лікування та профілактика цукрового діабету серед населення. 19 листопада Посол Данії в Україні Олє Егберг Міккельсен, заступник голови Київської міської держадміністрації (КМДА) Ганна Старостенко та генеральний директор компанії «Ново Нордіск Україна» Владислав Мороз підпишуть Протокол про наміри щодо співробітництва у сфері боротьби з цукровим діабетом.

«Міста долають діабет» — програма державно-приватного партнерства, яка прагне зупинити поширення цукрового діабету. В Україні близько 3,5 млн громадян живуть з діабетом зараз, але лише 1,2 млн знають про це та отримують лікування.
Запізно виявлений та лікований цукровий діабет  є серйозним фактором ризику розвитку таких тяжких ускладнень, як серцево-судинні, порушення з боку органа зору, гангрена нижніх кінцівок тощо. Діабет та його ускладнення впливають на якість життя людей, підвищують навантаження на систему охорони здоров’я та суспільство. Аби зменшити негативні тенденції у суспільстві,  у 2014 р. в Данії запустили ініціативу «Міста долають діабет», аби контролювати та припинити поширення діабету та ожиріння у містах. Започаткували її Центр діабету Steno в Копенгагені, Університетський коледж Лондона (UCL) та компанія «Ново Нордіск». За 7 років програма охопила 40 міст та понад 200 млн людей у всьому світі, а Київ буде 41-м містом-партнером, який приєднався заради досягнення спільної мети.

Після презентації програми «Міста долають діабет», яка реалізовуватиметься в Києві, й підписання Декларації, лікарі та державні експерти проведуть обговорення проблем поширення діабету в Києві та Україні, а також лікування та профілактики цього захворювання. Поділяться результатами дослідження з лікарями та широкою громадськістю щодо проблем поширення цукрового діабету та кроків, необхідних для того, щоб зупинити поширення зростання захворювання.

Запрошені спікери:

Олє ЕГБЕРГ МІККЕЛЬСЕН, Надзвичайний та Повноважний Посол Данії в Україні

Ганна СТАРОСТЕНКО, заступник голови КМДА

Владислав МОРОЗ, генеральний директор «Ново Нордіск Україна»

Любов СОКОЛОВА, лікар-ендокринолог

Дмитро СКІРГІКО, сімейний лікар

Наталія ВЛАСЕНКО, керівник Київського благодійного фонду «Діабетик»

Зацікавлених осіб та представників ЗМІ просимо акредитуватися до 19:00 18 листопада. Вхід лише за наявності «зеленого» сертифіката про повну вакцинацію від COVID-19 або ж негативного тесту на коронавірус.

Більш детальна інформація за телефоном: +38 (067) 164-58-95.
Віра Стадник,
vstadnyk@onehealth.com.ua,

До участі запрошуються лікарі-ендокринологи, терапевти та сімейні лікарі, а також представники ЗМІ та  фахових медичних видань

Редакція журналу «Український медичний часопис»