Уряд підвищив глобальну ставку за стаціонарне лікування COVID-19

17 листопада 2021 о 14:28
1645

Кабінет Міністрів України 17 листопада 2021 р. ухвалив постанову, що вносить зміни до Програми медичних гарантій та збільшує тариф за пакетом «Стаціонарна допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2» до 634 330 грн з 1 листопада 2021 р. Таким чином, медичні заклади, що працюють із хворими на COVID-19, зможуть отримати підвищені виплати уже за листопад.

Коментар Віктора Ляшка

«Вже майже місяць медики працюють у посиленому режимі. Споживання кисню хворими з коронавірусною хворобою зросло в 5 разів. Тому ми бачимо необхідність збільшити вартість ковідного пакета, який буде виплачуватися для тих медичних закладів, які працюють із хворими на COVID-19. Додатково пацієнтів за ці гроші забезпечуватимуть лікарськими засобами, що потрібні для лікування в умовах інтенсивної терапії та надання медичної допомоги в умовах денного стаціонару», — коментує міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Попередньо глобальна ставка «»ковідного«» пакета становила:

  • 577, 7 тис. грн —  з 1 жовтня 2021 р.,
  • 554 тис. грн —  з 1 квітня по 30 вересня 2021 р.

Звідки візьмуть гроші

Оплата за надання медичних послуг у зв’язку із запропонованими змінами відбуватиметься в рамках видатків, передбачених на реалізацію Програми медичних гарантій у 2021 р. Зокрема за кошти, які були акумульовані у зв’язку зі зниженням захворюваності на COVID-19 у літній період.

Питання доцільності підвищення тарифу обговорено на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, яке відбулося 29 жовтня в Одесі за участю Президента України.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua