В Україні зменшується кількість госпіталізацій із COVID-19

16 листопада 2021 о 14:14
610

Стабілізація рівня госпіталізацій є першим позитивним сигналом проходження піку захворюваності та початку розвантаження медичної системи України. Про це час брифінгу 15 листопада 2021 р. зазначив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Кількість госпіталізацій за тиждень менша на 13%

Порівняно з попереднім тижнем на 13% відмічено зменшення кількості випадків госпіталізацій.

«Вперше за останні 3 міс середньодобова кількість виписок із «ковідних» лікарень переважає над кількістю госпіталізованих. До лікарень госпіталізують в середньому на 7% менше пацієнтів, ніж виписують», — зазначив міністр.

Також, за його словами, минулого тижня в Європі зареєстровано майже 2 млн випадків коронавірусної хвороби. Це максимальний показник за тиждень у цьому регіоні з початку пандемії.

Найбільший приріст у відсотках демонструють Угорщина, Німеччина, Австрія, Данія та Італія. Стабілізація кількості випадків та їх поступове зменшення фіксуються в Естонії, Румунії, Латвії та Швеції.

Зменшення кількості  випадків коронавірусної хвороби

В Україні також виявлено зменшення числа випадків коронавірусної хвороби за цей тиждень (8–14.11.2021 р.) на 6% порівняно з минулим.

Також за минулий тиждень зроблено понад 1,6 млн щеплень. Принаймні першу дозу вакцини вже отримали 39,4% дорослих українців. Повністю завершили курс 28%.

«Проте, це ще не перемога над вірусом. Кількість випадків захворювання та рівень госпіталізації демонструють досить великі значення. Тому потрібно продовжувати нарощувати темпи вакцинації та дотримуватися карантинних обмежень», — підсумував В. Ляшко.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua