Вакциновані проти COVID-19 двома дозами отримають 1000 грн

16 листопада 2021 о 11:02
2537

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що держава продовжує наявні програми підтримки бізнесу та громадян, які постраждали від пандемії COVID-19, а також розробляє низку нових інструментів для допомоги. Зокрема, щеплені двома дозами вакцини проти COVID-19 українці незабаром зможуть отримати від держави 1 тис. грн.

1000 грн через додаток «Дія»

«Це підтримка тих сфер, які постраждали від карантину більше за інших, а саме: це креативний, спортивний і транспортний сектори економіки. Програма працюватиме так: кожен, хто отримав два щеплення, зможе одержати 1 тис. грн. Швидко й зручно — через додаток «Дія», — розповів Глава держави у відеозверненні до громадян України.

За ці кошти вакциновані українці зможуть придбати абонемент у спортзал чи фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр або купити квитки для мандрівок усередині країни — на внутрішні авіа- та залізничні рейси. Програма стартує 19 грудня. До кінця 2021 р. на неї буде виділено близько 3 млрд грн і стільки ж — на початку 2022 р.

За словами В. Зеленського, тим вакцинованим громадянам, у яких немає смартфона і додатку «Дія», зокрема особам похилого віку, держава забезпечить альтернативну можливість отримати 1 тис. грн. Про неї буде повідомлено незабаром.

«Але вже зараз можемо сказати: і щодо підприємців, і щодо громадян усе просто — держава нікого не залишить без допомоги, без підтримки», — запевнив Президент.

Він зауважив, що в Україні спостерігається зменшення кількості випадків коронавірусної хвороби на 6% за тиждень. На 13% знизився рівень госпіталізацій хворих на COVID-19.

«Усе це — результат роботи наших медиків і наших громадян, які спільно зробили на минулому тижні понад 1,6 млн щеплень від ковіду. Одним словом — молодці. Двома словам — так тримати! Давайте не знижувати темп і вакцинуватися так само або ще активніше цього тижня. Ми пройшли пік цієї хвилі захворюваності, і медична система починає дихати легше. У нас достатньо кисню, щоб дихати легше було всім захворілим», — зазначив В. Зеленський.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами president.gov.ua