В Україні спостерігається стабілізація захворюваності на COVID-19

16 листопада 2021 о 10:59
523

В Україні другий тиждень поспіль спостерігається стабілізація ситуації із захворюваністю на COVID-19 та зниження основних негативних показників. Про це йшлося на селекторній нараді, що відбулася під головуванням Президента України Володимира Зеленського 16 листопада 2021 року.

Доповідь Прем’єр-міністра

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що за минулий тиждень виявлено 139,9 тис. нових випадків, а тижнем раніше — 152 тис. Наразі зайнято 50 962 ліжко-місця, тоді як минулого тижня цей показник становив 51 700. За минулий тиждень госпіталізували 30 тис. осіб порівняно з 34 тис. позаминулого тижня. За словами Д. Шмигаля, в Україні вже досягнуто плато захворюваності та розпочався рух до стабілізації ситуації.

Голова Уряду наголосив, що Вінницька обл. за показниками захворюваності наближається до «червоної» зони. Водночас Луганська й Херсонська області можуть бути переведені в «жовту» зону, якщо збережеться позитивна динаміка.

Також в Україні зберігаються високі темпи вакцинації — за минулий тиждень зроблено понад 1,6 млн щеплень.

Доповідь Віктора Ляшка

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко повідомив, що у країнах Західної Європи відмічається нова хвиля захворюваності — минулого тижня зафіксовано піковий показник на рівні 2 млн хворих. Водночас у країнах Східної Європи, зокрема в Естонії та Румунії, ситуація стабілізується.

В. Ляшко попросив голів обласних державних адміністрацій сприяти організації другого етапу вакцинації для осіб, які отримали перше щеплення.

Міністр охорони здоров’я зазначив, що в регіонах покращується ситуація з постачанням кисню до лікарень. Наразі вирішується питання постачання рідкого кисню із Запорізької та Львівської областей до лікувальних закладів Хмельницької обл.

Учасники наради обговорили структуру програми підтримки малого та середнього бізнесу в умовах посилення карантинних заходів.

Фальсифікація ПЛР-тестів та сертифікатів про вакцинацію

Представники Національної поліції та Служби безпеки України доповіли про заходи з протидії фальсифікації ПЛР-тестів та сертифікатів про вакцинацію. За фактами виготовлення та продажу сертифікатів минулого тижня відкрито 16 кримінальних проваджень та оголошено 4 підозри.

Президент звернувся до Національної поліції та Міністерства інфраструктури щодо запобігання підробці ПЛР-тестів та сертифікатів про вакцинацію туристичними операторами.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами president.gov.ua