В Україні стабілізується ситуація із поширенням COVID-19

11 листопада 2021 о 12:10
911

Експерти та лікарі фіксують перші прояви стабілізації ситуації щодо поширення COVID-19. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль 10 листопада 2021 р. під час засідання Кабінету Міністрів, повідомляють у МОЗ України.

За словами прем’єр-міністра, протягом останніх 3 днів відмічається зменшення кількості нових випадків захворювання та госпіталізації хворих на COVID-19 у тих регіонах, що першими потрапили до «червоної» зони. Мова йде про Волинську, Дніпропетровську, Запорізьку, Луганську, Харківську, Херсонську та Чернівецьку області.

Однак ситуація загалом по країні залишається складною, й більшість областей України перебуває у «червоній» зоні. З понад 76 тис. лікарняних ліжок, виділених для хворих на COVID-19, зайнято наразі майже 52 тис.

Коментар Дениса Шмигаля

«Кожного дня ми збільшуємо кількість ліжко-місць та забезпечуємо лікарні додатковим киснем, — підкреслив Д. Шмигаль, — наші лікарі працюють у форматі 24/7 задля того, щоб врятувати якомога більше життів».

При цьому майже 98–99% хворих, що перебувають у реанімаційних та інтенсивних відділеннях, є невакцинованими. Статистика останнього тижня свідчить, що 9 із 10 пацієнтів, які потрапляють у лікарню з коронавірусною інфекцією, не були щеплені.

Тому прем’єр-міністр України закликав «робити щеплення, адже це рятує життя». Д. Шмигаль висловив сподівання, що вже до кінця цього тижня буде вакциновано 40% дорослого населення України принаймні однією дозою вакцини.

За даними МОЗ, станом на 9 листопада в Україні хоча б одне щеплення від COVID-19 отримали 11 697 386 осіб, 8 154 792 — пройшли повний курс антиковідних щеплень.

Вакцинація проти COVID-19 в Україні відбувається силами мобільних бригад з імунізації, пунктів щеплення та центрів масової вакцинації. Перелік центрів масової вакцинації та пунктів щеплення шукайте за посиланням.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua