Уряд ухвалив зміни до Порядку укладання договорів з НСЗУ

10 листопада 2021 о 14:18
7494

Кабінет Міністрів України 10 листопада 2021 р. ухвалив зміни до постанови від 25 квітня 2018 р. № 410, які передбачають удосконалення врегулювання питання укладання, зміни та припинення договорів про медичне обслуговування населення за Програмою медичних гарантій.

Подробиці

Ухвалені зміни дозволять закладам охорони здоров’я подавати документи, необхідні для контрактування, для попереднього їх аналізу Національною службою здоров’я України (НСЗУ) на предмет відповідності умовам закупівлі та спроможності закладів надавати медичні послуги за Програмою медичних гарантій.

Так, заклади охорони здоров’я зможуть подавати звернення та необхідні документи до НСЗУ, а служба аналізуватиме наявність у закладах медичного обладнання, персоналу, ліцензій, дозвільних документів, необхідних для надання медичних послуг, а також можливості залучення підрядників для надання медичних послуг. Цю інформацію НСЗУ буде враховувати під час укладання договорів. У разі, якщо інформація потребує оновлення, заклад зможе її оновити.

Також Кабмін ухвалив такі зміни:

  • заклади охорони здоров’я мають повідомляти замовнику про заплановані реорганізацію, ліквідацію надавача, початок процедури банкрутства, строк для пред’явлення вимог кредиторами, затвердження передавального акта або розподільного балансу за 10 днів до дати початку відповідної події. Це дасть змогу НСЗУ мати актуальну та повну інформацію про заклади охорони здоров’я та вчасно реагувати на будь-які зміни в їх діяльності;
  • надавачі медичних послуг державної або комунальної форми власності зобов’язані регулярно надавати НСЗУ інформацію щодо стану розрахунків по заробітній платі. Так НСЗУ зможе стежити за вчасним виплатами зарплат медичним працівникам.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua