Стан вакцинації від COVID-19 у Чернігівській обл.

4 листопада 2021 о 11:34
362

Епідемічна ситуація у Чернігівській обл., яка перебуває наразі у «червоній» карантинній зоні, потребує пришвидшення темпів щеплення, коригування графіку роботи центрів масової вакцинації та контролю за дотриманням протиепідемічних заходів. На цьому 2 листопада 2021 р. наголосив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час перевірки роботи центрів вакцинації у регіоні.

Коментар Олексія Чернишова

«З переходом до «червоного» рівня епідемічної небезпеки у Чернігівській обл. люди істотно активізувалися у бажанні щепитися проти COVID-19. Центри ж вакцинації у регіоні наразі не розгорнуті на повну потужність. Це є проблемою, тому що призводить до черг. Відтак місцева влада має завдання терміново розв’язати питання графіків роботи центрів, вони мають працювати з 8:00 до 20:00, щоб усі, хто хоче вакцинуватися, могли зробити це швидко та безпечно. Адже бажання та мотивація з боку людей є», — наголосив О. Чернишов.

Стан вакцинації

Станом на 2 листопада проти COVID-19 у Чернігівській обл. зроблено понад 450 тис. щеплень, що становить близько 56% дорослого населення: з них першою дозою — понад 33%; повну вакцинацію отримали близько 23% жителів регіону.

Під час робочої поїздки О. Чернишов також поставив завдання місцевій владі до вечора п’ятниці (5 листопада) завершити підключення до теплопостачання всіх об’єктів соціальної сфери. Підключення житлового фонду регіону до тепла наразі становить 100%.

Зазначимо, з 1 листопада відновили роботу моніторингові комісії з подолання COVID-19, вони контролюватимуть ситуацію щодо подолання викликів пандемії в усіх регіонах України. З 1 листопада окрема підгрупа працювала, зокрема, у медичних закладах, центрах та пунктах вакцинації Чернігівської обл.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами kmu.gov.ua