Уряд виділив додаткові кошти на забезпечення киснем

4 листопада 2021 о 11:19
435

Кабінет Міністрів України виділив додаткові кошти на забезпечення централізованою подачею кисню ліжкового фонду лікарень Черкаської та Сумської областей. Відповідне рішення ухвалили під час засідання Уряду 3 листопада 2021 р.

Подробиці

Йдеться про 28 млн грн для Сумської обл. та 26,3 млн грн для Черкаської обл.

Епідеміологічна ситуація в регіонах та зростання кількості госпіталізованих потребують розширення ліжкового фонду для надання стаціонарної допомоги пацієнтам з COVID-19. Саме тому виникла додаткова потреба у видатках на забезпечення централізованою подачею кисню.

Очікується, що встановлення систем централізованого киснепостачання відбудеться до 22 грудня 2021 р. Відповідна проєктно-кошторисна документація вже розроблена.

Раніше Сумській обл. вже виділяли 26,5 млн грн, а Черкаській — 16 млн грн для забезпечення централізованою подачею кисню медичних закладів.

Нагадаємо, наразі 16 регіонів перебувають на «червоному» рівні епіднебезпеки та лише дві області відповідають показникам «жовтого» рівня.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua