Кількість вакцинацій проти COVID-19 має становити 350 тис. на добу

3 листопада 2021 о 11:08
736

Перед місцевою владою поставлено завдання нарощувати темпи вакцинації проти COVID-19, щоб щоденна кількість щеплень у країні досягла 350 тис. Про це сказав заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко під час спілкування з представниками ЗМІ у Вінниці 2 листопада 2021 р.

Коментар Кирила Тимошенка

«Є конкретні завдання, які на засіданні Ради національної безпеки і оборони були поставлені щодо кількості вакцинації загалом по Україні й були доведені до кожної області й кожного міста. Загальна кількість — 350 тис. щеплень на добу. Тобто за кожен тиждень ми повинні робити понад два мільйони (щеплень. — ред.)», — зазначив К. Тимошенко.

За його словами, минулого тижня в один з днів було вакциновано 317 тис. осіб, водночас в інші дні кількість щеплень не перевищувала 300 тис.

«Є ще що робити, і є що робити Вінниці, адже у Вінниці має робитися за день 14 тис. вакцинацій. На жаль, вчора було зроблено тільки 8 тис.», — зауважив заступник керівника Офісу Президента.

К. Тимошенко повідомив, що голова Вінницької обласної державної адміністрації запевнив, що вживатимуться заходи задля прискорення темпів щеплення.

«Сподіваюся, що ми це побачимо вже поточного тижня. Адже це безпека не тільки людини, яка вакцинується, а й загалом оточення», — резюмував заступник керівника Офісу Глави держави.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами president.gov.ua